Luni - Vineri | 9:00 - 18:00 +40 727.200.802

FRUMUSETILE HUNEDOAREI: SARMISEGETUZA ULPIA – BISERICA DENSUS – REZERVATIA DE ZIMBRI – MANASTIREA PRISLOP

17 Iulie 2022

Tarif 150 lei/persoana

Ruta: Rm-Valcea – Sibiu – Simeria – Hateg – Densus – Talmaciu – Rm-Valcea

Obiective Turistice:

• Sarmisegetuza Ulpia:

Pe numele său complet Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa, așezarea a fost capitala Daciei romane, situată la o distanță de 40 de km de Sarmizegetusa Regia, capitala Daciei.

Ruinele orașului antic constituie azi obiectul unui complex arheologic în localitatea Sarmizegetusa, județul Hunedoara.

Orașul se afla la aproximativ 8 km depărtare de trecătoarea care face legătura între Banat și Transilvania și care purta în antichitate numele de Tapae, astăzi „Porțile de Fier ale Transilvaniei”.

• Biserica Densus:

Istoriicii spun că biserica “Sfântul Nicolae” din Densuș, actualmente lăcaș de cult ortodox funcțional, este, într-adevăr una dintre cele mai vechi biserici din România.

Ea ar fi fost ridicată în secolele XII-XIII, fiind, astfel depășită cu cel puțin un secol de și mai bătrâna “rotondă” din Geoagiu, tot în județul Hunedoara.

• Rezervatia de Zimbri:

Zimbrul este cel mai mare animal european de pe uscat. Rezervaţia din pădurea Slivuţ este printre puţinele locuri din Europa unde trăieşte zimbrul (bison bonasus).

A fost înfiinţată în toamna anului 1958, când o pereche de zimbri – Podarec şi Polonka – a fost adusă din Polonia. Acesta a fost primul loc de pe teritoriul României unde zimbrul european şi-a făcut apariţia.

• Manastirea Prislop:

În anul 1564 a fost zidită din temelie de Zamfira, fiica lui Moise Vodă din Țara Românească. Este posibil ca vechiul lăcaș, despre al cărui urme se scria la mijlocul secolului al XIX-lea, să fi existat undeva în pădure, în vecinătatea clădirilor actuale.

Din 1948 starețul mănăstirii a fost Arsenie Boca, iar după ce lăcașul s-a transformat în mănăstire de maici (la mijlocul anilor 1950), a rămas ca duhovnic, până în 1959, când comuniștii au risipit obștea și părintelui Arsenie Boca i-au stabilit domiciliu forțat la București.

Lasă un răspuns

Notă: Comentariile de pe site reflectă punctele de vedere ale autorilor lor, și nu neapărat punctele de vedere ale portalului de internet mdholidaystravel.ro. Vi se cere să vă abțineți de la insulte, înjurături și exprimare vulgară. Ne rezervăm dreptul de a șterge orice comentariu fără notificare sau explicații.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *